BORCAK

O djeco Izraela ( kaze nas Uzviseni Stvoritelj ) … zar da vi narodu naredjujete da cini dobro, a vi licno ga zaboravljate ciniti, iako citate Knjigu ? Jeste li vi izgubili razum ? ( Sveto Pismo, Kur’an, poglavlje Krava, 2/40 )

09.08.2010.

TUZBA

LIST O SASLUSANJU

 

GRAD LIJEZ

POLICIJSKI CENTAR 101              Dok.br. LI.LA.013051/2006

 

 

Ja Danloy Thomas, komesar, saslusavam danas 9/2/06 u 06 :11h Cengic Armina, rodjenog u Sarajevu 2/2/69.

 

On izjavljuje na francuskom jeziku :

 

‘’Dosao sam kod vas jer zelim da prijavim prijetnje ciji sam cilj.

Ja ne znam precizno ko mi prijeti, ali moji prijatelji su me upozorili da mi se prijetilo. Ti prijatelji su zajedno sa mnom u asocijaciji ‘’Zajedno u Zajednistvu’’.  

Osobe koje mi prijete bi trebali biti samozvani muslimani koji obilaze dzamije u Lijezu i Sarajevu.  Oni mi prijete jer sam ja zatrazio od gradonacelnika da zatvori  dzamije gdje imami pozivaju na mrznju i, indirektno, na nasilje.

 

Ti imami govore da se treba reagovati ali ne preciziralu kako.

 

Sve ovo je detaljno objasnjeno u dokumentu ‘’dokaz’’ koji vam ja evo dostavljam i ciju sam kopiju jucer expresno posalo Luis Miselu, europskom komesaru za razvoj, Franku Fratiniju, europskom komesaru za sigurnost i Renou Donedieu de Vabres, francuskom ministru kulture.

 

Iz Sarajeva mi prijete jer sam ja pisao na web-stranicama da nije trebalo manifestovati ispred danske ambasade povodom karikatura Muhameda.

 

Do danas nijedan bosanac nije dosao u Belgiju kako bi me napao. Niko me u Belgiji nije napao ( dopisano : ovdje se radi o pocetku 06-te, od tada su me vise puta ‘’nagazili’’ ), ali su na bosanskom webu objavili prijetece postove.

 

Radi se o stranicama ‘’dzemat.org’’, ‘’sarajevo-x.com’’,( blog ‘’pospanko’’), ‘’islambosna.ba’’, na ovom drugom sajtu su postavljene poruke koje aludiraju na mog sina ( dopisano : kojeg sam se odrekao ).   U ovim porukama oni mi ne prijete direktno ali citajuci se moze zakljuciti da se radi o prijetnjama.

 

Ja tvrdim da sve moje literarne aktivnosti na internetu i drugdje ciljaju generalnom miru.

 

Od vas trazim da dosie ‘’dokaz’’ bude poslan u tuzilastvo.

Vi me informisete da u slucaju konkretne prijetnje je mogu nazvati 101 u svakom momentu kako bi zatrazio policijsku intervenciju.

 

Vi mi dajete kopiju saslusanja da procitam.

Moje je saslusanje u skladu sa onim sto ja deklarisem.

Vi mi skrecete paznju da je moguce dobiti kopiju saslusanja.

Ja zelim iskoristiti to pravo. Ja potvrdjujem da sam dobio kopiju.

Saslusanje zavrseno 9/2/06 u 6:31h

Poslije citanja, ja sam ustrajan i ne zelim mijenjati ili kompletirati moje saslusanje.

 

POTPISI, PECATI.

 

 

BORCAK

CRNO DUGME

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
2373

Powered by Blogger.ba